IT-Ivars blogg

Min blogg om jobbet, hårdrock och en stor portion IT!

Bort med all fukt!

Allmänt / 19 november, 2017 / No Comments /

Hårdrock och IT i all ära, men ibland är det bra att tänka på annat också, om inte annat för att det annars kan bli kostsamt, så att man får mindre pengar över för hårdrock och spännande it. Det gäller saker som fuktighet, som man inte alltid vill ha alltför mycket av. Det kan leda till problem och höga kostnader. Nu säger jag väl ingenting som är hemligt, men det kan ändå vara värt att betona: fuktighet är ingenting som man vill ha för mycket av, och det ska stävjas i god tid, innan det hinner utvecklas till någonting riktigt allvarligt. Om det kostar en del att fixa, så att man kan förhindra fuktskador, so be it. Det kan det vara värt, för att få lite sinnesro. Egentligen borde jag ha gjort det här långt tidigare, men det har helt enkel inte blivit av. Bättre sent än aldrig, dock, och nu gör jag äntligen någonting aktivt.

Fuktmätare
Vad jag gjort är att jag beställt en fuktmätare från Swema, för att själv under en längre tid kunna ha koll på hur saker och ting utvecklar sig. Det känns också som ett spännande köp rent IT-mässigt, i och med att det rör sig om avancerade teknologiska grejor. Jag är riktigt imponerad faktiskt, och trodde mätaren skulle vara betydligt ”simplare” faktiskt. Men så var det inte, utan det rör sig om högavancerad teknologi. Nu ska jag inte undersöka den alltför ingående, å jag inte tror mig om at kunna öppna den utan att ha sönder den. Men bara det jag ser av den är riktigt imponerande, och om den mäter fukt så bra som det verkar så är jag nöjd.

En hårdrockig jul
Men fuktmätare i all ära, det är nog inte så spännande att skriva flera paragrafer om. Därför någonting annat: en hårdrockig jul. Hur många jullåtar av hårdrocksband fnnns det egentligen. För ögonblicket kommer jag inte direkt på någon, men kanske någon läsare kan höra av sig med exempel? Det är ett ämne som jag vill djupdyka lite i. Det känns som det kan bli spännande. Men det får bli en annan gång.


Lämna ett svar