IT-Ivars blogg

Min blogg om jobbet, hårdrock och en stor portion IT!

En bra röst

Allmänt / 1 mars, 2015 / No Comments /

En röst som jag gillar väldigt mycket inom hårdrocksvärlden är Metallicas James Hetfield. Det är inte mitt favoritband även om de har många bra låtar, men just hans röst tycker jag väldigt mycket om. En lite rolig sak när det gäller James Hetfield är att han från början faktiskt bara sjöng i bandet tillfälligt i väntan på att de skulle hitta en riktig sångare. Men till slut blev det så att fortsatte som sångare eftersom de inte hittade någon, och tur var väl det!

Det är intressant att läsa om hur kända band har bildats och hur deras resa mot toppen har sett ut, för alla börjar ju någonstans, och när det gäller just Metallica så bildades de år 1981 som ett garageband då Lars Ulrich (trummor) hade lagt ut en annons i en tidning och därmed kom i kontakt med James Hetfield. På den tiden var också Ron McGovney (bas) med i bandet. Ytterligare en gitarrist söktes per annons och detta blev Dave Mustaine som sedan blev sparkad på grund av alkoholproblem och samarbetssvårigheter (han bildade sedan bandet Megadeth). Kirk Hammett ersatte honom som gitarrist. McGovney lämnade Metallica -82 och ersattes av Cliff Burton som 1986 omkom i en olycka då turnébussen körde av vägen efter en konsert i Stockholm. Hans ersättare blev Jason Newsted som hoppade av bandet 2001 och ersattes av Robert Trujillo.

Ingen spikrak väg mot tippen med andra ord, men en väldig tur att James Hetfield stannade i bandet och fortsatte som sångare, för vad skulle egentligen Metallica vara utan honom? Min favoritlåt är utan tvekan Harvester of Sorrow från albumet …And Justice for All som gav ut 1988.


Lämna ett svar