IT-Ivars blogg

Min blogg om jobbet, hårdrock och en stor portion IT!

En utmaning på jobbet

Allmänt / 5 februari, 2015 / No Comments /

Som IT-konsult så har jag ett ganska varierande arbete. Det handlar enkelt förklarat om att hjälpa företag att hitta tekniska lösningar för i princip allt som rör datorer. Trots att tekniken idag har kommit väldigt långt och det finns allehanda hjälpmedel och guider att ta till så att en vanlig Svensson kan lösa många problem utan någon som helst utbildning så måste man ju också säga att tekniken blir mer och mer avancerad i takt med att den utvecklas.

Vi vill ha enkla och smarta lösningar och för att det ska bli enkelt och smart så krävs det ett helt pussel av teknik, och när då någonting inte fungerar så är det inte så enkelt som att det finns två eller tre kablar att kontrollera utan en hel mängd enheter som samarbetar och inte sällan trådlöst vilket kan göra det ännu svårare att identifiera problemet. För en som jobbar med IT är det ofta en enkel uppgift eftersom man lär sig att känna igen problem, och ofta finns det väldigt enkla lösningar trots att man får höra att de har provat precis allt för att komma tillrätta med problemet, men ibland händer det också att man springer på något som sätter kunskaperna på prov ordentligt.

Just nu är jag inne i en sådan utmaning, och för mig är sådana här jobb ofta de allra roligaste. När man får tänka och fundera och vrida och vända på saker och verkligen använda sin hjärna till att lösa ett problem. Det är då man utvecklas och så att säga når en ny nivå, och för mig är det väldigt viktigt att mitt yrke bjuder på utmaningar istället för att bara gå på autopilot.


Lämna ett svar