IT-Ivars blogg

Min blogg om jobbet, hårdrock och en stor portion IT!

Sjuk idag

Allmänt / 27 februari, 2015 / No Comments /

Det hör inte till vanligheterna att jag är hemma och är sjuk, men idag är jag faktiskt det. Jag blir sällan sjuk och om jag väl blir det så brukar jag alltid lyckas pricka in ledigheter. Jag har hört att anledningen till att man ofta blir sjuk just när man ska vara ledig är att kroppen liksom slappnar av då, som att den inte har haft tid att vara sjuk när man jobbar, och det kanske ligger något i det. Det är ju inte så roligt att börja med att bli sjuk på sommarsemestern eller under julledigheten, men å andra sidan får man väl se det positiva i att man slipper vara frånvarande från jobbet.

Idag är jag i alla fall sjuk och hemma från jobbet. Jag har råkat ut för någon slags dunderförkylning och den kom som över en natt. Jag har haft lite småont i halsen i några dagar men inte känt något mer än så, men idag vaknade jag med ordentligt ont i halsen och feber, så det var inte mycket annat att göra än att sjukanmäla sig. Och nu ligger jag här i soffan och försöker underhålla mig med filmer och annat. Jag hinkar också i mig te med honung för att försöka lindra halsen. Halstabletter fungerar inte tycker jag så jag kör på te istället.

Nu tror jag att jag ska försöka sova lite så att den här dagen tar slut snart, för trots att man inte orkar göra något så blir det ändå väldigt tråkigt att bara ligga i soffan. Förhoppningsvis känner jag mig bättre i morgon!


Lämna ett svar