IT-Ivars blogg

Min blogg om jobbet, hårdrock och en stor portion IT!

Tre av mina favoritlåtar

Allmänt / 5 januari, 2015 / No Comments /

Som jag har nämnt tidigare så finns det tre band som ligger mig extra varmt om hjärtat, och det är Black Sabbath, Iron Maiden och Mötley Crüe. De är liksom de bästa av de bästa och att välja en favorit bland deras låtar är verkligen svårt. Det finns så många som är så otroligt bra, men jag tänkte att jag skulle presentera en av favoritlåtarna från varje band.

Först ut är Black Sabbath, och där kan man ju inte låta bli att välja den klassiska Iron Man. Detta mästerverk som lanserades på gruppens andra LP Paranoid år 1970 handlar om en man som reser framåt i tiden och upplever en apokalyps, men när han kommer tillbaka går något fel och hans kropp förvandlas till stål. Han tappar talförmågan och ingen förstår honom när han försöker varna mänskligheten. Istället hånas han och då bestämmer han sig för att hämnas. Fantastiskt fantasifull text!

Nästa låt är Run To The Hills med Iron Maiden. Den släpptes 1982 och handlar om kriget mellan indianer och vita. De två första verserna är ur indianernas synvinkel och de två andra ur soldaternas synvinkel. En riktig klassiker som var Iron Maidens första egentliga hit och en av deras kändaste låtar. Jag gillar den skarpt!

Sist ut är Mötley Crüe med låten Kickstart My Heart från albumet Dr. Feelgood. Den släpptes 1989 och är skriven av Nikki Sixx. Texten handlar om när han dödförklarades efter en överdos innan han återupplivades av två adrenalinsprutor. En väldigt bra låt som alltid får mig på gott humör!


Lämna ett svar